facebook logo
facebook logo

Twój koszyk jest pusty.

SZYBKI KONTAKT

609 051 362

Wybierz producenta

Producenci:

Polityka Prywatności

Niniejsza Polityka prywatności określa zasady gromadzenia, przetwarzania i wykorzystywania danych osobowych pozyskanych od Państwa przez sklep internetowy Hifistation, prowadzony pod domeną www.hifistation.pl (dalej zwany sklep internetowy).

1. Kto jest Administratorem Twoich danych?

Administratorem danych osobowych zbieranych za pośrednictwem sklepu internetowego jest:

Strefa HFS Grzegorz Kropiwnicki z siedzibą w Krakowie (32-272 Kraków) przy ul. Krowoderskich Zuchów 16 L.U. 11, NIP 872-209-87-74, REGON 121202543. (zwany dalej Administratorem).

2. Jak można skontaktować się z administratorem

Można skontaktować się z Administratorem wysyłając wiadomość pocztą tradycyjną lub elektroniczną na adres : Strefa HFS ul. Krowoderskich Zuchów 16 L.U. 11, 31-272 Kraków lub telefonicznie: 12 307 04 67, 609 051 362

3. Jak dbamy o Twoje dane?

Dane osobowe Klienta są przetwarzane zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (Dz.Urz.UE.L Nr 119, str. 1) (dalej również: „RODO”) oraz innymi aktualnie obowiązującymi, tj. przez cały okres przetwarzania określonych danych, przepisami prawa o ochronie danych osobowych. Dane osobowe oznaczają informacje o zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osobie fizycznej (zwane dalej: „Danymi Osobowymi”). Możliwa do zidentyfikowania osoba fizyczna to osoba, którą można bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować, w szczególności na podstawie identyfikatora takiego jak imię i nazwisko, numer identyfikacyjny, dane o lokalizacji, identyfikator internetowy. Administrator dokłada szczególnej staranności w celu ochrony interesów osób, których dane dotyczą, a w szczególności zapewnia, że zbierane przez niego dane są:

  • przetwarzane zgodnie z prawem, rzetelnie i w sposób przejrzysty dla osoby, której dane dotyczą;
  • zbierane w konkretnych, wyraźnych i prawnie uzasadnionych celach i nieprzetwarzane dalej w sposób niezgodny z tymi celami;
  • adekwatne, stosowne oraz ograniczone do tego, co niezbędne do celów, w których są przetwarzane;
  • prawidłowe i w razie potrzeby uaktualniane;
  • przechowywane w formie umożliwiającej identyfikację osoby, której dane dotyczą, przez okres nie dłuższy, niż jest to niezbędne do celów, w których dane te są przetwarzane;
  • przetwarzane w sposób zapewniający odpowiednie bezpieczeństwo Danych Osobowych, w tym ochronę przed niedozwolonym lub niezgodnym z prawem przetwarzaniem oraz przypadkową utratą, zniszczeniem lub uszkodzeniem, za pomocą odpowiednich środków technicznych lub organizacyjnych.

4. W jakich celach dane są wykorzystywane?

Każdorazowo cel i zakres danych przetwarzanych przez Administratora wynikają ze zgody Klienta lub przepisów prawa oraz doprecyzowywane są w wyniku działań podejmowanych przez Klienta w Sklepie Internetowym lub w ramach innych kanałów komunikacji z Klientem.

Dane Osobowe przetwarzane są przez Administratora w celu umożliwienia korzystania z funkcjonalności sklepu internetowego, w tym automatycznie podczas korzystania ze sklepu internetowego, tj. w celu:

  • zawarcia i realizacji Umowy o Świadczenie Usług (Konto) lub podjęcie działań na żądanie przyszłego Klienta przed jej zawarciem (Twoje dane przetwarzamy w celu prowadzenia Twojego konta, abyś mógł cieszyć się z korzyści, które oferuje, np. składania zamówień bez konieczności każdorazowego wypełniania formularzy, dostępu do historii zakupów, zarządzania swoimi zgodami w serwisie itp.
  • zawarcia i realizacji umowy sprzedaży lub podjęcie działań na żądanie przyszłego Klienta przed jej zawarciem (Twoje dane osobowe są nam potrzebne do realizacji Twojego zamówienia i wykonania zawartej umowy – w szczególności potwierdzenia jego złożenia oraz zarezerwowania lub wysłania do Ciebie wybranego produktu, jak również w razie potrzeby skontaktowania się z Tobą w tej sprawie);
  • przyjmowania i rozpatrywania reklamacji;
  • przeprowadzenia konkursu, w szczególności wyłonienie zwycięzców konkursu oraz realizacja nagród;
  • prezentowania reklam, ofert lub promocji (rabatów) dotyczących produktów lub usług Administratora i jego partnerów (których aktualna lista podana jest w ramach Sklepu Internetowego) przeznaczonych dla wszystkich odbiorców, w szczególności w celu realizacji umowy o świadczenie Newslettera;
  • ocena i analiza aktywności oraz informacji o Kliencie, w tym w ramach zautomatyzowanego przetwarzania danych osobowych (profilowanie), w celu prezentowania ogólnych reklam, ofert, czy promocji (rabatów), dot. produktów lub usług Administratora i jego partnerów, w sposób dostosowywany do zainteresowań danego Klienta, w szczególności w celu realizacji umowy o świadczenie Newslettera,
  • dochodzenia roszczeń i obrona przed roszczeniami, również osób trzecich – w przypadku korzystania z większości funkcjonalności Sklepu Internetowego
  • prowadzenia korespondencji z Klientami, w tym udzielania odpowiedzi na wiadomości Klientów.

5. Z jakich danych korzystamy:

  • Dane Osobowe podane w formularzu przy rejestracji Konta, składaniu Zamówień w Sklepie Internetowym (w szczególności: imię i nazwisko; adres poczty elektronicznej; numer telefonu kontaktowego; adres ( ulica, numer domu, numer lokalu, kod pocztowy, miejscowość, kraj), adres zamieszkania/prowadzenia działalności/siedziby (jeżeli jest inny niż adres dostawy), nr rachunku bankowego, a w przypadku Klientów niebędących konsumentami dodatkowo nazwa firmy oraz numer identyfikacji podatkowej NIP
  • Dane Osobowe podane w celu korzystania z newslettera, podawane podczas korzystania z formularza kontaktowego, czy przekazywane podczas składania reklamacji;
  • Dane Osobowe podane w celu wzięcia udziału w konkursach;

6. Czy podanie danych osobowych jest dobrowolne

Podanie danych osobowych przez Klienta w sklepie Internetowym jest dobrowolne, jednak niezbędne do zawarcia i wykonania Umowy Sprzedaży, rejestracji konta lub zapisania się do Newslettera.

7. Na jakiej podstawie prawnej korzystamy z informacji o Tobie?

Podstawą przetwarzania danych osobowych Klienta jest przede wszystkim konieczność wykonania umowy, której jest stroną lub konieczność podjęcia na jego żądanie działań przed jej zawarciem. Dotyczy to przede wszystkim danych osobowych podawanych w formularzu przy rejestracji konta, składaniu zamówień i zawieraniu umowy sprzedaży jak również przy zapisywaniu się do Newslettera. Również w przypadku danych osobowych przekazanych nam w związku z reklamacją Klienta podstawą prawną ich przetwarzania jest niezbędność do wykonania / obsługi umowy sprzedaży reklamowanych towarów.

8. Czy Twoje dane osobowe podlegają profilowaniu

Dane Osobowe nie będą podlegać zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu.

9. Komu przekazywane są Twoje dane osobowe

Katalog odbiorców danych osobowych przetwarzanych przez Administratora wynika przede wszystkim z zakresu usług z jakich korzysta Klient.

Katalog odbiorców danych wynika również ze zgody Klienta, lub z przepisów prawa, oraz doprecyzowywany jest w wyniku działań podejmowanych przez niego w Sklepie Internetowym.

10. Jakie prawa Ci przysługują

Każdemu Klientowi przysługuje w każdym czasie prawo do:

  • wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych;
  • przenoszenia danych osobowych, które dostarczył Administratorowi i które są przetwarzane w sposób zautomatyzowany, a przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody lub na podstawie umowy, np. do innego administratora;
  • dostępu do danych osobowych (w tym np. otrzymania informacji, które Dane Osobowe są przetwarzane);
  • żądania sprostowania i ograniczenia przetwarzania (np. jeśli dane osobowe są nieprawidłowe) lub usunięcia Danych Osobowych (np. w przypadku, gdy były one przetwarzane niezgodnie z prawem);
  • cofnięcia każdej wyrażonej Administratorowi zgody w dowolnym momencie,
  • wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych


11. Przez jaki okres będziemy przechowywać Twoje dane osobowe

Dane Osobowe mogą być przechowywane przez okres korzystania ze sklepu internetowego w przypadku działań marketingowych - do czasu wniesienia przez Klienta sprzeciwu.

Jeżeli przetwarzanie Danych Osobowych jest uzależnione od zgody Klienta, Dane Osobowe mogą być przetwarzane dopóki nie zostanie ona cofnięta.

Dane Osobowe będą przechowywane również wtedy, gdy przepisy prawa (np. księgowe lub podatkowe) będą zobowiązywać Administratora do ich przetwarzania;

12. Od kiedy obowiązuje niniejsza wersja polityki prywatności

Obecna wersja Polityki prywatności obowiązuje od dnia 25.05.2018 r.

609 051 362

12 307 04 67

sklep@hifistation.pl

Zapisz się
do newsletter


Wpisz swój e-mail, aby
zapisać się lub zrezygnować
z subskrypcji.

Informacje:
Bezpieczne zakupy:
Twoje konto:

 
Wybrane marki:
Dane salonu HIFI:
SKLEP HIFISTATION.PL

UL. Krowoderskich Zuchów 16
31-272 Kraków

MOB. 609-051-362

TEL. 12 307 04 67

EMAIL: sklep@hifistation.pl
PRACUJEMY W GODZINACH:

Pnoniedziałek.-Piątek: 10:00 - 18:00
Sobota: 10:00 - 14:00

Jak do nas trafić?
Dane Firmy:
STREFA HFS GRZEGORZ KROPIWNICKI

UL. Krowoderskich Zuchów 16 L.U. 11
31-272 Kraków

Nr wpisu do EDG w UM w Krakowie: 2647/2010

NIP 872-209-87-74
REGON 121202543

Email: biuro@hifistation.pl
 
Rachunek bankowy:
NUMER KONTA BANKOWEGO:
(mBank) BRE BANK SA:
76 1140 2004 0000 3302 6827 8829

DANE DO PRZELEWU:

Strefa HFS Grzegorz Kropiwnicki
ul. Krowoderskich Zuchów 16 L.U.11
31-272 Kraków
Gdzie jesteśmy? - MAPKA DOJAZDU
ACOUSTIC ZEN ACOUSTIC ENERGY ADVANCE ACOUSTIC ARCAM ASTELL&KERN ASUS AUDIOLAB AUDIO PRO AUDIO-TECHNICA Audiovector BEYERDYNAMIC Brainwavz BOSTON ACOUSTICS CAMBRIDGE AUDIO CARDAS CANTON CHORD COCKTAIL AUDIO DALI DENON DEFINITIVE TECHNOLOGY DLS DUNE HD FiiO FOCAL GOLDRING GRADO HiFiMAN HOTLINE INDIANA LINE JABRA JAMO JAYS KLIPSCH KIMBER KALBE KOSS LINDY MARANTZ MARTIN LOGAN MONITOR AUDIO MONSTER NORSTONE DESIGN OPTOMA PARADIGM PARROT PRO-JECT Q-ACOUSTICS QED REL SENNHEISER SONOS SUPRA TANNOY ULTRALINK ULTRASONE VAP WHARFEDALE WIREWORLD XINDAK
Copyright (c) 2018 Hifistation. Wszelkie prawa zastrzeżone przewiń do góry
Sklep Internetowy Shoper.pl
Sklep internetowy Shoper.pl